Friday, December 10, 2010

Cocoman & Coco Jammin Productions @ Cross Club - DRUMSTATION - 10.12.2010 – Pátek

 

DRUMSTATION - Special jungle edition with Bizzy B & TDK MC

10.12.2010 – Pátek Vstupné: do 21:00 60,- / po 100,-
Vystupující: DRUMSTATION JUNGLE EDITION(Bizzy B (UK) & MC TDK (UK), D.I.S. (GER) & Dubwiser MC (GER), Ripclaw & Coco Jammin', Mad4ce, Medis), REGGAE STAGE (Peeni Walli & MCs Mad Reefah & Cocoman) …
Bizzy B (UK) & MC TDK http://www.mys­pace.com/bizzyb­brainrecs
D.I.S. & Dubwiser MC (Jungle Lion, Ruff-E-Nuff, DE) – http://www.mys­pace.com/disjun­glelion Ripclaw (Peeni Walli, CZ) http://www.sou­ndcloud.com/rip­claw Coco Jammin' Production (CZ) – http://www.mys­pace.com/coco­jammin
* Jungle stage:
  • 21:00 – 22:30 Ripclaw
  • 22:30 – 00:00 Cocojammin' Production
  • 00:00 – 01:30 DIS & Duwiser MC
  • 01:30 – 03:00 BIZZY B & TDK MC
  • 03:00 – 04:30 MAD4CE
  • 04:30 – ??:?? MEDIS
    • dole:
  • Peeni Walli & MC Cocoman & MC Mad Refah
dole: Peeni Walli Crew ft. MCs Cocoman & Mad Reefah – http://www.peeni-walli.org / http://cocoman­.potuznik.cz
Jeden z nejvýraznějších německých raggajunglových DJů a producentů D.I.S. pochází z německého města Chemnitz a na scéně rozhodně není žádným nováčkem. Hudbě se věnuje od počátku 90. let, kdy jej nejdřív uchvátila energie hardcorové techno scény, ale na cestě za hudební rozmanitostí se v roce 1995 dostal i k rodící se německé digital-hardcorové scéně. Kromě těchto dunivých a frenetických hudebních vlivů jej však také stále víc inspiroval jamajský dub, reggae a dancehall. Tak se celkem přirozeně kolem roku 1997 dostal k jungovému hnutí, kde konečně mohl hudebně zakotvit. A ani po letech neztrácí dech: kromě vlastní produkce a DJských vystoupení se pod hlavičkou své crew Ruff-E-Nuff věnuje také pořádání parties (jeho pozvání přijal třeba Krinjah nebo Jacky Murda). Vystupoval na řadě festivalů a v nespočtu klubů nejen po celém Německu, ale hrál také v Istanbulu, v Moskvě nebo v Calgary. Jeho sety jsou dynamické, excentrické, zábavné a D.I.S. má výjimečnou schopnost naladit se na stejnou vlnu s publikem – nepřekvapí, že ve své selekci zásadně improvizuje a vždy se snaží maximálně vystihnout náladu a vkus lidí na parketu.
Český DJ a producent Ripclaw se hudbě věnuje od roku 2000, kdy si začal pořizovat první drum'n'bassové desky a pokoušet se o vlastní tracky. Kolem roku 2003 jej nadchla nová vlna raggajunglu, která tou dobou vzešla ze Severní Ameriky, a v tomto žánru se od té doby nese i jeho vlastní produkce. V roce 2004 mu vyšly na vinylu skladby „Runaway Remix“ (Mos-Hi 002) a „Go Home Soundboy“ (MAS*H 002), další releasy následovaly po delší odmlce až v roce 2009, kdy byl zařazen na první vinyl brněnského raggajunglového labelu Ankh a také na digitálně publikované Carry On EP amerického vydavatelství Bludclot Recordings. V posledních letech se nejintenzivněji věnuje reggae a dancehallu, především jako člen své sound crew Peeni Walli.
Pod hlavičkou Coco Jammin' Production se vlastní hudební tvorbě od roku 2004 věnuje MC Cocoman, jeden z nejvýraznějších českých reggae zpěváků. Jeho produkce se vyznačuje jak žánrovou pestrostí (ve svých skladbách se pohybuje od reggae a dancehallových riddimů, dubu a dubstepu, přes raggajungle nebo ragga-tek až po industriální a ambientní experimenty), tak i hudební precizností a řemeslnou kvalitou. Tracky od Coco Jammin' také najdete na vinylu – dvě jeho raggajunglové skladby („Everyday“ a „Hail Him Up“) vydal v roce 2006 jako singl francouzský label Toxic. Letos pak další tři věci (tentokrát v duchu ragga-tekna) vyšly na Mikkimově labelu Offbeat Division.
 
 
 
 





Powered by ScribeFire.

No comments:

Post a Comment

What do you think of this?

== == ==

Works to block mobile card readers and ID scanners